هر سیستم حفاظت در برابر صاعقه ای باید بعد از نصب به صورت قابل قبولی تست شود.
از سیستم های فناوری اطلاعات و دیتا در کاربردهای متفاوت زیادی استفاده میشود تقریبا تمام سیستم های الکترونیکی مورد استفاده برای پردازش اطلاعات به شدت مهم تلقی می شوند با افزایش روزافزون باشند حجم داده هایی که ذخیره شده و باید در هر زمان در دسترس حفاظت از این سیستم ها در برابر سرج های خطرناک نیز اهمیت بیشتری یافته است. به منظور جلوگیری از خرابی یا حتی نابودی این سیستم ها باید آنها را در سیستم حفاظت در برابر صاعقه و سرج وارد کرد.
ولتاژ های سرج بسیار بزرگ عمدتا ناشی از برخورد صاعقه به سیستم های انرژی یا در نزدیکی آن هستند.
استفاده صحیح از سیستم های هم بندی هم پتانسیل سازی از ایجاد ولتاژهای تماس خطرناک بین اجزای مختلف سیستم جلوگیری می کند.
هم بندی هم پتانسیل سازی، سیستم ثانویه ی یک ساختمان برای حفاظت در برابر صاعقه است. وقتی صاعقه به ساختمان برخورد میکند، مقاومت زمین باعث افت ولتاژ می شود، که منجر به ایجاد اختلاف ولتاژ خطرناک بین اجزای فلزی ساختمان و کابل های برق و دیتا میشود، و باید به نحوی از این رویداد جلوگیری شود. هم بندی هم پتانسیل سازی تمام تاسیسات فلزی (لوله های گاز و آب، و غیره)، سیستم های الکتریکی (کابل های برق و دیتا)، سیستم حفاظت در برابر صاعقه و سیستم ارتینگ را چه به صورت مستقیم و چه از طریق هادی های نزولی جریان صاعقه به هم متصل می کند.
در استاندارد ها عنوان شده است که هر سیستم باید مشخصا یک سیستم ارتینگ داشته باشد .
هادی isCon یک هادی نزولی عایق با قابلیت تحمل ولتاژ بالا در حفاظت اصلی در برابر صاعقه به منظور کاهش یا حذف فاصله ی جداسازی مطابق با استاندارد IEC62305-3 (VDE - 185-305-3) به کار برده می شوند.
گاها به منظور رعایت زیبایی معماری، غالیا امکان ایجاد فاصله ی جداسازی مورد نیاز در ساختمان های امروزی وجود ندارد. در این موارد، و در کارخانجات صنعتی، با استفاده از کابل عایق isCon که قابلیت تحمل ولتاژ بالایی را دارد، می توان سازگار با استاندارد IEC62305 ( VDE0185-305 )، فاصله ی جداسازی معادل ۰.۷۵ متر در هوا و ۱.۵ متر در مواد جامد را حاصل کرد.
می توان از تاسیسات فلزی به عنوان اجزای طبیعی در سیستم هادی نزولی استفاده کرد، به شرطی که: • پیوستگی الکتریکی به صورت دائمی برقرار باشد. • ابعاد این اجزا حداقل متناظر با مقادیر هادی های نزولی استاندارد ک در جدول 2.5 ارائه شده است باشند. • استفاده از لوله هایی که حاوی مواد اشتعال پذیر یا قابل انفجار هستند در صورتی که آب بندی فلنج ها از نظر الکتریکی هادی نباشد، مجاز نیست.
هادی های نزولی در روی بام باید ترجیحا نزدیک گوشه های ساختمان نصب شوند. به منظور تقسیم بهینه ی جریان صاعقه، هادی های نزولی روی بام باید به صورت یکسان روی دیواره های خارجی ساختمان توزیع شوند.
هادی های نزولی بخشی از سیستم حفاظت اولیه در برابر صاعقه هستند که به منظور هدایت جریان صاعقه از سیستم ارتینگ طراحی می شوند.